onsdag 1. februar 2012

Høstanemone

Jeg synes det finnes utrolig mange vakre blomster som er rosa, og jeg ser at mange av mine favoritter allerede er nominert til X-faktor hos Anne på moseplassen, men det mangler en!!



Høstanemone er en av mine absolutte favoritter (selv om bildet ikke gir et rettferdig bilde av planten/blomsten)- beklager- det var det eneste jeg fant!). De fins jo i både hvitt og rosa, men den rosa ligger meg litt varmere om hjertet. Hvorfor? Jo fordi den er så delikat! Blomstene svever vakkert over lekkert kraftig bladverk. De passer perfekt i samplantering med for eksempel magnolia og rododendron som blomster på våren, de klarer vind uten å bli helt skjeve, de klarer skygge- ja, de er bare så utrolig fine og gir mye på en tid av året hvor det trengs friske farger:) Heia høstanamone!

7 kommentarer:

  1. Nydelig høstanemone, og enig med deg i at den rosa er særdeles flott!
    Lykke til i konkurransen!

    SvarSlett
  2. Nydelig blomst. I fjor høst blomstret min rosa høstanemone for første gang, og jeg tenkt på å sende den inn til konkurransen, men valgte Mjødurt i stedet for. Håper den vil glede meg i mange år.

    Lykke til i konkurransen :-)

    SvarSlett
  3. Kjempefin høstanemone. Lykke til!

    SvarSlett
  4. Hvor er den smuk.
    Jeg har den alm. Høstanemone og har sidste sommer også fået 1 i hvid.
    Tak for kigget.

    SvarSlett
  5. Hei:) Nydelig høstannemone...en virkelig must i hagen:)
    Lykke til i konkurransen:)
    Takker for koslig kommentar:))

    SvarSlett
  6. jeg liker også høstanemonen :) Kanskje spesielt fordi den har så vakker bakside, mørkere bak en forran (de jeg har iallefall)

    Koselig at du er med på konkurranse :)

    SvarSlett
  7. Høstanemoner er så vakre! Jeg gikk til innkjøp av min første i høst, men klarte ikke å bestemme meg hvor den skulle stå- den var så nydelig over alt. Det endte med at jeg kjøpte åtte til og jeg gleder meg allerede til høsten : ) Lykke til i konkurransen!

    SvarSlett