onsdag 15. februar 2012

Marikåpe


 Her har vi med oss et lite nurk til kolonien, Marikåpen står til venstre i bildet. Kommer kanskje ikke helt til sin rett her, men gosj så fin den er:)

 

Når jeg og min mann flyttet til Sverige var vi veldig bestemte på at vi skulle forsøke å finne oss et sted å bo med hage. Slik ble det ikke- det ble en leilighet med balkong- men mannen visste råd og vips så hadde vi en kolonihage! Hagen var full av planter, og stuga satte vi opp med hjelp av familie. Hagen ble veldig viktig for oss. Vi syklet dit etter jobb, var der hver helg og hadde det supert! Det som var synd var jo at hagen ikke kunne ses fra leiligheten så derfor tok jeg ofte med blomster hjem. Og nettopp derfor vil jeg nominere marikåpe i denne X faktor konkurransen på moseplassen. Vi hadde nemlig en stor marikåpe i vår rabatt og uansett hvilke blomster jeg tok med hjem; lavendel, erteblomster, jordskokk, ringblomst osv osv så var marikåpe med i buketten. Så fin og syrlig i fargen, vakre store blad og nusselige blomster. Hvor mye jeg likte denne blomsten fant jeg vel egentlig ut først når vi flyttet fra Sverige og vår kjære koloni. Jeg savner den!

Så til våren skal jeg definitivt kjøpe inn noen fine marikåper å ha i hagen. Den passer til det meste av farger og blir så rund, frodig og fin. Noen av mine beste minner er fra kolonien hvor jeg etter en lang dag tuslet rundt og samlet inn blomster å ha med hjem. Ikke minst var det koselig å sende med blomster til de som kom på besøk- og marikåpen den ble alltid med.

3 kommentarer:

 1. Marikåpe er en fin blomst. jeg har den selv om den er så skjønn med sine limegrønne blomster. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Marikåpe er et must i hagen. Men akk den frør seg veldig ivrig, så litt luking blir det av den. Lykke til i konkurransen :)

  SvarSlett
 3. Det er så flott med Marikåpe og den passer så fint sammen med de fleste andre stauder!

  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett