torsdag 23. februar 2012

Drivhusplaner

 Her er hagen sett fra verandadøra tidligere på vinteren. Det store treet til venstre er tatt ned nå, og vi tror midt på tomta vil være bra plassering av drivhus.

Nede i kjelleren ligger det et drivhus som bare venter på å bli satt opp! Har hatt flere planer om hvor det skal stå og nå i helgen tok vi med oss målebånd og tråkket rundt i snøen. Hagen er 12,5 meter fra veien, langs naboens garasje og til tujahekken. Drivhuset er 2*3 meter. Etter å ha tråkket opp og omkring, kikket mot himmelen og gjetter sånn ca hvor solen vil stå om sommeren fant mannen og jeg et bra sted. Drivhuset skal stå nesten, men ikke helt, midt på tomta, med døren vendt mot vår verandadør. Ved å sette den midt på kan vi lage et lite rom på baksiden vendt vekk fra veien. Dessuten får vi gjemt komposten bak drivhuset slik at vi ikke ser den! Vi har fortsatt litt plass til en sandkasse på venstre side av drivhuset, mot veien. Vi kommer også til å kunne plante et tre til! Et epletre kanskje??

Hagen vår er jo veldig liten, men den var faktisk større enn vi trodde når vi begynte å måle og svirre rundt- vi får jo plass til en masse greier:)

Er det noen som har noen råd mht. plassering av drivhus, ev. hva man bør tenke på når man skal sette det opp? 

Nå er det bare å vente på at tæla skal forsvinne og arbeidet kan begynne!!

Ha en fin torsdagskveld!
Maria:)

4 kommentarer:

 1. Så spennende med drivhus. Det er så mye du kan ha i et drivhus, som du ikke kan ha på veranda'n. Ønsker deg masse lykke til!

  SvarSlett
 2. Det er gode tider vi har i vente.
  Jeg har begynt å rote,,rydde,, i drivhuset mitt i dag og det ga en liten lykkefølelse .
  Lykke til med drivhuset.

  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 3. Vi gleder oss virkelig til å få satt opp drivhuset. Har hatt drivhusdrømmer i mange mange år og nå endelig har jeg et!! Kan tenke meg det blir endel jobb med å få satt det opp, men gleder meg så!!!!

  SvarSlett
 4. Jeg har hatt drivhus i mange år og har hatt mye glede av det.Tidligere ble det mest sommerplanter, men nå som jeg skal anlegge kjøkkenhage så blir det kanskje mest planter til kjøkkenhagen. Det kan være ganske værhardt på 69 grader nord om høsten og vinteren, men vi har festet drivhuset på en grunnmur og har barduner over drivhustaket. Disse fester vi til "grunnmuren" før vinteren kommer.Drivhuset tåler utrolig mye snø.

  SvarSlett