mandag 27. februar 2012

Fortsettelse; en pjuskete skråning

Har jo nå vist frem hele hagen med unntak av skråen, så her kommer den:


Så rotete og pjuskete ser det altså ut langs husveggen. Rakk bare å rense halve steinbedet fra ugress i høst før vinteren kom, så der gjenstår det endel. Vi må også ha et gjerde langs veien, for der er det en skummel skrå. Det vokser to stikkelsbær busker langs kanten og de skal bort. Synes egentlig det er best å beholde gamle busker og trær, men gangen mellom busk og bed er så smal at vi henger oss fast og stikker oss hele tiden. Barnevennlig er dem heller ikke. Helt i enden av dette bildet har vi plantet to blåbær busker og et aprikos/fersken tre:


Ser ikke veldig frodig og fint ut for øyeblikket, men det kommer seg vel etterhvert:) I steinbedet langs huset har det kommet opp knopper av krokus, men det har vært en katt som har brukt bedet som do store deler av vinteren så bilder av det bedet blir ikke vist her på bloggen nei! Tror det er en jumbo katt- på størrelse  med en svær hund som har lagt igjen diverse....På grunn av tæle graver den det ikke ned heller. Så for å bli kvitt dette problemet skal jeg anlegge en katte-do! Den blir nok under plommetrærne i andre enden av skråen:
Ellers så har jeg store forventninger til denne delen av skråen, for her har jeg plantet masse påskeliljer!! Tror skråen skal få være et område med akeleier.....og stien ned skal dekkes med kryp timian.

Helt til slutt kan jeg jo nevne at disse bildene ble tatt i helgen- for i dag er det snø her!!Håper det er et siste snøfall for denne vinteren og at våren kommer for fullt nå!

Ha en fin mandag!
Maria:)

7 kommentarer:

 1. Ja, den skråningen kan du helt sikkert på gjort mye fint ut av. Det har snødd her også i natt, men bare bittelitt. Det er ennå en hel mnd. igjen av vinteren, så jeg tror ikke å håpe på at den er over enda. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Lykke til - det blir spennende å følge prosjektet ditt! :)

  SvarSlett
 3. Hei. Gleder meg til å følge med ditt hageprosjekt videre! Det høres veldig spennende ut. Skjønner veldig godt at du vil ha gjerde ned til veien, trykt på alle måter det da!

  Håper du legger ut bilde når alle påskeliljene kommer!

  Ha en fortsatt fin mandag. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Takk for koselige kommentarer:) Jeg har alltid mange hage-planer, men får nå se hvor mange av dem jeg får fullført i år:) Må si at løkvekster er min nye favoritt, bare å grave dem ned og vente på vår:) Bor ved kysten i telemark så jeg synes våren kan komme nå jeg altså....men realistisk sett drøyer det vel litt til.... Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 5. Hei! Innmari fin steinmur dere har. Det må ha vært litt av en jobb å få den på plass.

  SvarSlett
 6. Det kommer til å bli flott der, og gleder meg til å se hvordan du har tenkt å gjøre det! Alltid spennende å følge med sånne prosjekter =)
  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Takk for oppmuntring:) Jeg tror vi får en spenende hage-sesong og håper jeg/vi rekker alle prosjektene som står for døra:) Vi har forresten ikke satt opp steinmuren selv, huset er fra 1926 eller var det 1929? Så muren har nok stått der siden den tid.Sin og solid:) Veldig morsomt med gammelt hus, steinmuren som er fundamentet for huset (vises ikke på bildene) er laget an enorme stein som er ca en meter tykke!!!
  Ha en fin dag i dag!

  SvarSlett