fredag 29. juni 2012

Hjemmelaget lavendel 
Det er offisielt! Jeg har blitt bitt av «lag det selv» ev. «dyrk det selv» basillen. Og nåværende dille som jeg ikke klarer å la være å tenke på er dyrkingen av egen lavendel fra frø til plante. Kjøpte frø til hvit lavendel som ble plantet tidlig i vår og de frøene var spire-villige! Ikke bare spirte de men de vokser bra også!
Mine er nå nesten på størrelse med de en får kjøpt i butikken i 6 pakning.

Nå sitter jeg derfor og tenker på hvor mange jeg trenger for å fylle et helt bed- aka. "Katte-toalettet" på nedsiden av huset. Siden kattene har gravd opp og sabotert det meste av løkvekster som står der så vil jeg til neste år forsøke med lavendel- i forskjellige farger om jeg finner detJ  Da blir det lettstelt og når de får vokst seg til så blir det ikke noe morsomt for kattene å bruke bedet som do- håper jeg i alle fall.  Får kanskje lage noe beskyttelse for første sesong.....

Tenkte egentlig å gå ut og ta bilde av lavendelen men det regner altså så vanvittig mye. Ser ut som om vi går en våt helg i møte! Uansett vær;

God helg!!

4 kommentarer:

 1. Spennende med lavendel såing! Det er moro å så sine egne planter. Jeg sådde også hvit lavendel i vår, men de har ikke begynt å blomstre enda. Det regner mye her også. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Ja det er moro å lage/dyrke sine egne planter! :) Og ekstra moro da det går så bra. Her hos meg kan jeg bare ha lavendel som sommerblomst, men Isop derimot. Nå har jeg overflod med Isop planter, men har en plan :) Håper du får en fin helg.

  SvarSlett
 3. Så artig med hvit lavendel og sammen med blå må det bli et vakkert bed.
  Åse pusen min har også rasert litt i noen kasser ,men nå har hun begrenset seg til en og den skal hun få hvis hun bare er der.

  En skulle nesten vært ute å drenert i bed og kasser for maken til regn D....vær.

  God helg , Marit.

  SvarSlett
 4. Du finner helt sikkert mye forskjellig lavendelfrø. Sjekk for eksempel hos impecta.se. Jeg har en del planter rundt i kjøkkenhagen. Da lukter det så godt når jeg er ute og graver.

  SvarSlett