fredag 8. juni 2012

Grus og jord!

Vi har mange prosjekt på gang, og nå nærmer vi oss innspurten på flere! Ute har vi gravd der hvor vi vil ha stier (sti fra drivhus til skråen og fra drivhus til veranda) og i går kveld la vi grov grus i gangene. Nå er neste steg å legge steiner med mindre grus rundt. Mer jord skal også oppi de opphøyde bedene.I det grønne området med plen mellom stiene skal vi plante rips og solbær busker. Grunnen til at vi har valgt å legge så mye grus er fordi vi tidligere har hatt opphøyde bed på gress. Vips så gikk sommeren med på å klippe bort gress med liten saks rudt bedene. Ikke morsomt! Så nå håper vi grusen skal gjøre hagen litt lettere å vedlikeholde.

Mange planer for helgen med andre ord. Ikke minst må jeg få plantet ut endel av blomstene og grønnsakene mine også- det begynner å haste litt med akkurat det. De tørker ut så fort i de små pottene sine og ikke vokser de så godt heller. Godt det er helg!!

Ha en riktig fin hage-helg du også!!

6 kommentarer:

 1. Bitter lukeerfaring tilsier at hvis jeg var dere ville jeg fjernet gresset der dere skal ha bærbusker. Laget gode plantegrover til buskene. Lagt duk og fylt på grus. Det gjorde jeg på uteplassen der jeg plantet syriner. Det fungerer veldig bra.

  SvarSlett
 2. Ser flott og ryddig ut. Snart blir det flott og frodig :-) God helg til deg også!

  SvarSlett
 3. @ Åshild: vi har gått litt frem og tilbake om vi skal ha jord eller grus, men med tipset ditt så går vi nok for duk og grus:) Må bare bytte ut jorden og ha i litt kukompost!

  Skulle egentlig ut og jobbe i kveld men nå regner det.....Bra for plantene da:) Så nå blir det sikkert frodig:)

  God helg begge to!

  SvarSlett
 4. Har noen grønnsaksplanter som skriker etter oppmerksomhet jeg og.. God hage-helg ;-)

  SvarSlett
 5. Hei! Så fint det blir :) Vi holder på med et tilsvarende prosjekt her hjemme hos oss, og jeg kom tilfeldigvis til bloggen din når jeg søkte på "grus mellom bedene" ;) Jeg har et spørsmål til deg: hva slags grus har dere brukt? Har den noe navn? Liker den veldig godt, og kan tenke meg å bruke den samme her hjemme.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Desverre vet jeg ikke hva grusen heter... Tror det bare er vanlig grus? Det eneste minus med den er at den ikke er så god å gå på barbeint, så vi legger noen heller å gå på. Men fargen elsker jeg! Det var derfor det ble den:) Mannen min (som kjøpte grusen) sier at den ikke hadde noe navn men at størrelsen hadde et navn?? Beklager! Og masse lykke til med prosjektet!!

  SvarSlett