tirsdag 5. juni 2012

Blågull i bedet

Jeg er veldig usystematisk når jeg sår frø- jeg strør om meg med etiketter på pottene og har i tillegg et halv-gjort system med å skrive navn på pottene. Men så er det jo endel frø som ikke kommer opp, og så bruker jeg pottene til noe annet også...ja tilslutt stemmer ikke navnet på potten for å si det sånn. Hvor etikett/pinnene med navn blir av aner jeg ikke.  men det gjør jo at jeg forsøker å lære meg navnene da. Og i år sådde jeg en masse blågull som jeg har fått ut i bedet.


Jeg tør ikke håpe på blomstring allerede år, men er så fornøyd med det mørke bladverket!!! Alle (foruten om den som synes i bakgrunnen) har mørke blader og nesten røde stilker. De er så fine! Bak dem har jeg en blomst som jeg ikke husker navnet på- og alle pinner/potter som kunne hjulpet meg er ikke noen hjelp i det hele tatt. Den er frisk grønn i fargen og jeg synes det er en litt knæsj kontrast. Får se hvordan det blir i år og eventuellt flytte litt på blomstene til neste vår om det skulle bli helt galt :)

Ha en fin kveld!!

P.S om du tror du vet navnet på den lysegrønne blomsten si ifra!! Tror kanskje at blomstene på denne skal bli blå?? Her er et litt mer detaljert bilde:


4 kommentarer:

 1. Er det den nederste du lurer på hva er? Det ser veldig ut som Blodbeger, men samtidig er hovedstilken mer bladrik enn mine Blodbegerplanter, hos meg er det nesten ingen blader i toppen av de skuddene som vokser i høyden. Alle småbladene ved basis ligner ihvertfall.

  Flott farge på blågullet. Hvordan blir blomsten, som den vanlige eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Blomstene skal bli lyse blå ser jeg på pakken, og på bildet ser stilkene svarte ut. Kanskje litt bildemanipulering på gang? Når jeg først roter i haugen med frø ser jeg en potensiell kandidat for planten på det nederste bildet- anisisop? Bladverket kan i alle fall stemme litt Bilder av både blågull og anisisop fins på www.odla.nu/bf/
   Mine blodbeger er helt røde i bladene, nesten lilla. Hm..... :0) Blir spennende å se hvordan de blir når de får vokst litt. Da blir det kanskje lettere å finne navnene også:)

   Slett
  2. Hei igjen. Har nå studert blodbegerbladene på jobb, og de er spissere enn de på bildet ditt. Dessuten er nok voksemåten litt annerledes. Blir spennende, kanskje du får en skog med noe fint!

   Slett
 2. Blågull er et nytt bekjentskap for meg, men for et flott bladverk! Jeg er blitt så glad i bladplanter, for de er jo fine hele sesongen. Jeg kjenner meg veldig igjen når det gjelder merking av småttingene. Av og til når en potte ikke vil spire, så putter jeg bare nedi noen nye frø av en annen sort, og når det spirer er det umulig åvite hva det er som spirer ;)

  SvarSlett