tirsdag 26. juni 2012

Duftende peon!Kikket på en blogg i går mens poden kikket på fantorangen og der var det bilder av helt nydelige peoner! Fikk så lyst på noen i egen hage! Men så kom jeg på at det har vi jo faktisk! På nedsiden av huset- hvor vi sjeldent er- fant jeg jo tre stykker i et steinbed! Etter barneTV gikk derfor turen ut og der var en av peonene i blomst, en i knopp og en uten blomster. Den med blomster lå langt ned mot bakken så til neste år skal jeg sette opp støtter. Liker at blomstene får stå ute for da holder de seg lenger, men siden vi så sjeldent er der hvor peonene er tok jeg med meg noen inn.Altså duften er helt fantastisk! Peonene gjør nå at hele underetasjen lukter sterkt nyperose med en dypere undertone- snakk om duft av sommer! Vet ikke hva denne peonen heter men jeg skal forsøke å ta frø. Vet ikke om det går ann å odla peoner fra frø men med slikt utseende og lukt er det verdt forsøket!


Ser fint ut med peoner på bordet...noe som minner meg på at jeg faktisk må behandle det bordet snart. Det er så tørt- noen som vet hva jeg kan behandle med? Voks?


Ha en riktig fin sommerdag!!

10 kommentarer:

 1. Vakre peoner du har :) Jeg simpelthen elsker dem. Det går an å så peon, men det er en skikkelig tålmodighetsprøve. Så ferske frø i ei potte, la det hele stå ute på vinteren, første sommeren kommer det bare røtter, la det hele stå en vinter til. Sommer nr 2 kommer det bladverk om det har gått etter planen. Jeg har ikke forsøkt dette selv, men lest det.
  Nyt sommerdagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj! Det var lang prosess:) ja, da får jeg skaffe meg litt tålmodighet kanskje;)

   Slett
 2. Den ligner faktisk på våre, som er sterkt nedtynget av alt regnet. Har tegnet stativ som skal lages og monteres tidlig neste vår.

  SvarSlett
 3. Så nydelig peon du har! Skikkelig fin farge på den. Ha en fortsatt fin tirsdag! :-)

  SvarSlett
 4. Peoner er nydelige. Jeg tror jeg elsker samtlige farger og fasonger :) Ennå har jeg ikke hatt blomstring på mine to, de er rimelig ferske, men jeg krysser fingrene for neste år på den ene. Ha en fin tirsdag :)

  SvarSlett
 5. Nydelige peoner. Jeg har noen fra en import fra Kina sommeren 2010 som blomstrer for første gang i år. Kjøpte 8 stk, har 5 igjen, men bare to som kommer med blomster.
  Tålmodighetsprøve det også, så noen såing av peoner blir det nok ikke med meg :-))))))

  SvarSlett
 6. Kjempe flotte pioner! Det er koselig å ta inn blomster, slik at dem kan nytes inne også. Og ikke minst kunne spre en herlig sommerduft i huset!

  Klem

  SvarSlett
 7. Misunnelig ja...alle viser frem sine nydelig duftende pioner...i min hage er det ingen, buhuuu...men så er jeg jo dårlig på hage også, så en kan takke seg selv!!
  Ha en fortsatt flott uke.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 8. Så fint et funn :)
  Peoner er trassige de, men om de står i et stenbed så ville du nok få mer blosmtring av å flytte de til en fetere jord hvor du jo også kan få sett de mer. Flytt de på høsten så blir det forhåpentligvis blomster på den til neste år også :)

  Og: Hei :)
  Så hyggelig at du vil være med og gjesteblogge!

  Det hele er enkelt satt opp. Du foreslår et tema, og kommer med forslag om når du kan levere til. Dersom tema ikke er ett som allerede er tatt av noen andre så får du klarsignal, og så skriver du hele innlegget ferdig med bilder på en "kladdeblogg" jeg har satt opp. Når du har innlegget ferdig sender du meg en epost, og så kopierer jeg hele sullamitten over på Hageblogger.no.

  Det står informasjon på kladdebloggen om hvordan jeg ønsker innlegget skrevet.

  Eneste jeg trenger nå er din epostadresse, den du bruker for å logge deg på blogspot, så jeg kan gi deg adgang til den "kladdebloggen" (som er lukket). Når jeg har fått din epostadresse så får du etterhvert en epost fra Blogger med beskjed om at du har tilgang til en blogg, og der inne finner du altså mer informasjon.

  Spør om du lurer på noe!
  Send din epostadresse til (anne @ moseplassen.com)

  Anne :)

  SvarSlett
 9. Heisann, gikk litt fort for meg der, jeg ble distrahert av peonen.
  Flott med mataukposter. Bare si i fra hvilken uke du tror det passer du,og så tar vi det derifra.

  SvarSlett