fredag 16. mars 2012

Tomater!

På onsdag var jeg på møte i hagelaget og tema var tomater. Corine Dahl snakket om ulike tomater og ga en del praktiske råd med hensyn til stell osv. Veldig artig møte! Jeg tok også med meg noen spirer hjem:
Tiny Tiger
Angora Super Sweet
Cytrynec Gronia
Banana Legs
Blue Fruit
Chuchloma
Sosulecha
Red Bison
Og så fikk jeg med frø til en hvit tomat; Weissbehaarte. Den blir spennende å prøve!
Bildene i dette innlegget er av en tomat jeg ikke husker navnet på men tror det var en vanlig busktomat. Frøene husker jeg i alle fall hvor jeg kjøpte; Runåbergsfröer. Det er en hjemmeside verdt å sjekke ut- de har en mengde gamle frøsorter. Alle frø vi har kjøpt der har vi vært veldig fornøyde med. Bondebønner, gulrøtter, tomat og pastinakk- alle har grodd fint og gitt oss masse god matJ
Ellers så har det vært mye trøbbel med internett i dag og nå vil ikke blogger vise frem google resultater av bilder på de ulike tomatene. Tror det er på tide å kaste inn håndkleet og ta helg!

Ønsker riktig god helg!
Maria:)

4 kommentarer:

 1. Det er spennende med tomater. I år har også jeg sådd en del forskjellige slag og håper jeg får dem til.

  Ønsker deg masse lykke til og jeg gleder meg til å følge deg og tomatene utover sommeren.

  God helg.
  Klem

  SvarSlett
 2. Spennende med tomater. Prøver meg på det i år, etter flere år uten. Men nå har jeg et lite drivhus de skal få bo i, så håper jeg får det til denne gangen.

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så spennende det høres ut med hvite tomater! Elsker tomater og det har blitt noen sorter her og..

  God helg :-)

  SvarSlett
 4. Har ikke sådd noen tomater i år, tenkte jeg skulle kjøpe frøplanter i stedet. Må ha litt i drivhuset så jeg kan gå å maule fra. Ikke noe er så godt som egendyrkede tomater.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett