tirsdag 17. januar 2012

Alternativer til plen

Her i heimen planlegger jeg hage for full guffe:) Vi har jo en ganske liten hage, så vi må passe ekstra godt på at vi planlegger slik at vi får plass til alt det vi vil ha der.  Nå lurer jeg for alvor på å ikke ha plen i det hele tatt, men ha for eksempel prestekrager til plen isteden. Det fins jo hager som om våren har "blå plen" med hjelp av ulike løk-vekster, men jeg tror de er litt for ømtålige for den bruken vår hage kommer til å ha.

Gammelt bilde fra vår koloni

Tusenfryd vil vel kanskje også fungere? Og kanskje blåklokker?? Om prestekrager og kanskje kryptimian får plass der vi tråkker mest så kan de andre plasseres litt mer tilfeldig rundt omkring...... Noen steiner får vi kanskje legge også for å markere stiene litt.....Er det noen av dere som har noen gode grønne alternativer til plen?  Alternativt noen erfaringer å dele?


Ha en flott uke!
Maria:)

6 kommentarer:

 1. Så moro å planlegge hage. Plen er mye jobb, men en nødvendighet om barna fortsatt spiller fotball og leker ute, dessuten gir dette grønne gulvet en slags ro blant alle farvene. I min hage er det ikke plen lenger, bare ganske brede gangstier (1m opptil 1,40m) belagt med glassfiberduk under og grå singel oppå. Når det blomstrer som heftigst gir nok hagen er et ganske ellevilt uttrykk uten denne grønne flaten i bunnen, men allikevel, jeg angrer ikke på valge mitt. Ha ei strålende uke med gøyal planlegging.

  SvarSlett
 2. Jeg trodde ikke det fantes noen planter bortsett fra plen som tåler å tråkkes på. Hva med en liten blomstereng? Det er plenfrø tilsatt "villblomster". Og så klippe en sti til å gå på.

  Samtidig så ville nok jeg satt av plass til en liten plen hvis dere har små barn. Senere kan den beplantes. Alternativt - en så stor "sandkasse" at dere får plass til et klatrestativ/huske.

  SvarSlett
 3. Kor ofte har du tenkt å klippe plenen? Dersom dokke kan gå i langt gras er jo blomstereng veldig fint. Tusenfryd er jo fint i plenen, den veks fort opp att etter ein plenklipp. Deilig med hageplanlegging, eg får ikkje nok.

  SvarSlett
 4. Det tror jeg nok kan bli fint...har faktisk sett plen hvor bare markblomster var sådd...så søt at!

  Kos deg med kvelden!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Tusenfryd i plenen er jo bare så fint da :) Kjenner en del som har det .Hage er gøy ;)

  Takk for en hyggelig kommentar inne hos meg :)
  Janne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for mange forslag og ideer! Jeg må nok tenke litt til på hvordan vi skal fikse dette...
   Ha en fin dag!

   Slett