onsdag 25. januar 2012

Oppfølging av kompost

 Bilde av vintergekk (slik uttales det, men tror ikke det skrives slik).
Bildet er tatt av min mann i  mars 2009.
Det blir snart vår!!


Jeg var på kurs og skaffet meg senere en kompostbinge som jeg valgte å starte selv om det var oktober/november når vi fikk den. Og bra var det! Det var jo så mildt at den startet fint- i alle fall tror vi det for hver gang vi la matrester oppi så var det varmt og godt der nede. Men nå tror jeg den har stoppet opp, eller gått litt i dvale i alle fall, for jeg fant frosne vanndråper på innsiden av lokket. Egentlig så er det litt mystisk dette med kompost- man vet jo egentlig ikke hva som foregår oppi den boksen, man ser jo bare det øverste laget. Skulle vært et vindu slik at man så mer hva som foregikk lenger nede:)

Spennende blir det i alle fall til høsten for da tror jeg den vil være klar til å tømmes:) Vet ikke helt hvor vi skal oppbevare jorda i de 6 mnd den må hvile før den tas i bruk, men det blir nok en ordning på det også.

Ha en fin kveld!

6 kommentarer:

 1. Hei...så koselig at du deltar på min lille solgave.
  Det er vel ikke bare enkelt å oppbevare jord!!!

  Nyt kvelden!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Jeg har også en varmkompost, og min har også stoppet opp. Rekeskall skal være fint for å sette komposten i gang igjen eller varmt sukkervann skal også hjelpe. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Kompost er morsomt! Vi har også en varmkompost, me det er dårlig med futt der nå, blir nok litt i det kaldeste laget her. Kunsten er å få god nok blanding av matrealene. Men det er herlig med mørk hjemmelaget jord :-)

  SvarSlett
 5. Det er kjempespennende, har aldri prøvd varmkompost, men kald. Da jeg spavendte sommerens hageavfall, ble det en stor haug med nesten omdannet jord-egenprodusert!

  SvarSlett
 6. Komposte er veldig morsomt, både varm og kald:) Vi hadde tung leir-jord i vår tidligere koloni og begynte systematisk å ta vare på både mat og hageavfall- så bra jorden ble! Grønnsakene trivdes og alt ble frodig! At det i tillegg er miljøvennlig er jo en bonus:)

  SvarSlett