torsdag 5. januar 2012

Eplegløgg

I dag morges (ja fortsatt egentlig) var det kaldt og guffent ute og det hadde kommet litt snø. Da trenger man noe varmt å drikke. Vi liker gløgg her i heimen, men har blitt litt lei av vanlig gløgg. Så vi lager eplegløgg- og det er godt! Vi brukte egen-presset eplemust, liken til det innlegget ligger her, men det går sikkert greit med annen eplemust/most, kanskje til og med eplejus??

Oppskriften er:

En liter eplemust
4 nellikspiker
1 kanelstang
1 laubærblad
1/2 vaniljestangAlt varmes opp til rett før kokepunktet og serveres- Godt og annerledes!

Vi fikk oppskriften med en bag in boks med eplemust fra Gvarv. (Har dessverre ikke notert meg navnet:(

Drikken er så god at den forsvinner fort! Greit å lage litt ekstra som kan stå i kjøleskapet til dager med hufse-vær:)


Ha en fin torsdsag!

Maria:)

2 kommentarer:

  1. Alltid spennende å kikke innom (for meg) nye (hage)blogger. Jeg skrev litt inne hos meg om det å begrense seg for å klare å følge med hos alle, men det er ikke lett med så mange fine sider med hver sin personlighet. Jeg stikker nok innom med jevne mellomrom, med eller uten kommentar. Ha en koselig helg med eller uten eplegløgg - snart deilige fredag :-)

    SvarSlett
  2. Det er masse spennede å lese på internett og du har helt rett, man må begrense seg. Det er så mye annet i hverdagen som også tar tid, fine ting som kjærester, barn, familie, hage og de litt kjedelige tingene som klesvask, husarbeid og andre ting som bare må gjøres.
    Håper du får en helg med mest kos og lite plikt oppgaver:)
    Klem!

    SvarSlett