tirsdag 3. januar 2012

Adjøss!

Nå er det store treet i hagen tatt ned (det som vi er usikre på hva er). Ikke bare tok det mye sol, men det hadde vokst endel utover i veien, og her er det veldig smale veier i utgangspunktet. I tillegg hadde treet fått vokse så ukontrollert i mange år at grenene var langt inn på naboens tomt. Hun klaget ikke, men hadde jeg bodd der ville ikke jeg syntes det var noe stas å ha et tre voksende inn i innkjørselen. Potensielle riper i bilen som bare venter på å bli skrapet inn av avklipte kvister spør du meg!
Så nå er det slutt! Her kommer før og etter bilde:)Ser litt stusselig ut, men vi merker allerede stor forskjell på mengden dagslys vi får. Til våren skal det bygges et bredt opphøyd bed hvor det skal være noen busker og masse blomster,  både mot naboen og veien. Blir jo litt mye innsyn nå de neste årene til det hele gror seg til, men gata er så rolig og naboene så koselige at det synes vi ikke gjør noe. Nå skal jeg bare planlegge hvilke busker som skal plantes:) Noen som har noen favoritter å anbefale?

Ha en riktig fin tirsdag!
Klem Maria:)


2 kommentarer:

 1. Hortensia feks Hydrangea paniculata 'Limelight'

  http://bestemorsplanter.blogspot.com/search/label/Hortensia

  Storkenebb (Geranium)har blitt populær igjen de siste årene. Plantene ser stusslige ut i hagesenter, men vokser fort og dekker store områder. det finnes både lave og høye sorter. http://bestemorsplanter.blogspot.com/search/label/Geranium

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tips! Den lime fargede hortensiaen så jeg i sommer- var veldig nære å kjøpe en, men fornuften vant- vi hadde jo ikke hus før langt uti oktober:) Får forsøke å finne den igjen nå til våren!
  Storkenebb har jeg faktisk allerede kjøpt frø til, men på siden din var det jo utrolig mange fine sorter!
  Anbefaler herved alle lesere å gå inn på http://bestemorsplanter.blogspot.com - Masse fine bilder og mange fine sorter!

  SvarSlett