søndag 4. desember 2011

Å planlegge en rabatt ved gjerdet

Jeg vet at det snart er jul og til uken skal det tilogmed bli frost, men jeg kan ikke la være å planlegge en rabatt jeg vil anlegge til våren! For første gang skal jeg forsøke å planlegge rabatten grundig. Vanligvis består "planleggingen" att frossa på odla.nu, hvor resultatet er en haug med ulike blomster i helt forskjellige farger:)  Jeg er veldig glad i farger nemlig:) Men nå skal jeg altså forsøke å koordinere planer og innkjøp litte grann. Siden vi har flyttet inn i nytt hus og hage føles det litt som "blanke ark med fargestifter til".  Dette bildet ble min inspirasjon:


Dette bildet er fra vår tidligere koloni- og denne liljen skal jeg forsøke å få tak i igjen:) Uansett jeg skal forsøke meg på en rabatt i rosa og hvitt!


Sommer:
kaprifol
ettårige valmuer
akeleie
revebjelle
geranium
prestekrager
liljer
løytnantshjerter


Høst:
Solhatt (sommer og høst?)

Flox
Høstanemone
Pyntekorg


Har egentlig ikke kommet så mye lenger:) Vet ikke helt om de passer sammen heller. Men tror jeg skal forsøke på noe slikt. Noen av dere som har tips om fine kombinasjoner, ev. tips om noen perenner som er lette å odla frem fra frø??

Ha en fin andre søndag i advent!!
Maria:)

10 kommentarer:

 1. Jag tycker om penstemon de är lätta att fröså o finns i olika rosatoner o vit!Brukar blomma första året o är perenner.
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 2. Hvilket bra tips! Tack så mycket!! Dom har ju alt! : fargene, lette å frøså, OG er perenn:)
  Supert!
  Kram:)

  SvarSlett
 3. Fine Blomster du har valgt. Det skal nok blive smukt.

  SvarSlett
 4. Hej! Vill bara säga vilken fin blogg du har! Så roligt att se er trädgård växa fram...Kram från oss

  SvarSlett
 5. Hei. Klarer ikke finne mailadressa di. Send meg en mail med postadresse så sender jeg deg gjerne frø :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for tips og koselige kommentarer!
  Therese: Kram från oss till er! Jag hoppas att vi lite snabbt kan få en trevlig trädgård, men just nu när regnet och kylan er her så kjennes det som om det er lenge til våren og lite hage-action:)
  Tua: Jeg har lagt igjen min epost på din treningsblogg! Fant nemlig ikke adressen din heller:)

  God kveld!

  SvarSlett
 7. Jag är så glad i tofssippor (vårsymre?) Men jag vet inte om dom kan sås.. Oansett blir rabatten fin.
  Ha en fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
 8. Tofssippor må jeg google:) Takk for tips!

  SvarSlett
 9. Geranium er så flott. Den blomstrer lenge, fyller opp litt og finnes i mange farger og høyder.
  Prestekrager er jeg litt mer skeptisk til. Den er vakker, blomster lenge og fyller godt opp. Men - den sår seg selv over et kjempeområde. Jeg prøver nå ut et Leucanthemum maximum'Snow Lady'. Jeg tror kanskje at dette er en hybrid. Den ble kjøpt i en storpotte på hagesenter, men jeg har sett samme navn på små uanselige staudeplanter. Jeg har forsøkt å finne ut mer om forskjellene på alle "Prestekragene", men jeg er ikke helt i mål.Den typen som var her og jeg lot spre seg, flytter jeg nå til langs låveveggen. Der kan de ordne seg selv.

  SvarSlett
 10. Du har helt rett, prestekrager er veldige til å spre seg:) Men...jeg tror ikke jeg klarer meg uten! Det er jo "bare" prestekrager, så i kolonien vi hadde før plukket jeg alltid mange for å ha med hjem, men de "vakre" blomstene lot jeg alltid stå igjen.....Men jeg får kanskje tenke litt ekstra på plasseringen av dem, kanskje så dem i plenen isteden og ha blomstereng i steden for plen? Tenke tenke! og takk for tips!
  God helg!
  Maria:)

  SvarSlett