onsdag 19. oktober 2011

Pyntekorg!Etter all blåsten natt til i går måtte jeg ut å se på den ene krukka med pyntekorg som jag har på utsiden. Til tross for all vinden så faktisk pyntekorgen ikke så ille ut. Jeg elsker pyntekorg. Frodig tidlig på sommeren og så når alle de andre blomstene takker for seg så slår denne til med en nydelig blomsterprakt. Nå ser den riktignok litt mer medtatt ut enn vanlig men likevel er den fin. Om jeg bare fikk velge en blomst å så på våren ville det blitt denne.


Jeg pleier å samle inn frø hver høst slik at jeg har til neste sesong, og om man vil ha doble, eller for eksempel bare hvite, kan man jo kjøpe frøpakker. Den trives fint i potter og er super på friland. Det eneste å huske på er å ta bort visne blomster når den først har startet blomstringen, slik at den kommer med nye knopper langt utover høsten. Det er det verdt:)

Ha en fortsatt god uke!

2 kommentarer:

  1. Hos meg var det endel krukker som veltet i vinden, ellers ingen skader.
    Pyntekorg er en flott sommerblomst. Nå er det noen år siden jeg hadde denne, men kanskje jeg skal så til våren igjen.

    SvarSlett
  2. Godt det gikk rolig for seg hos deg:) Ikke så lett å sikre seg mot sånt vær!

    Pyntekorg husker jeg fra barndommen, jeg syntes alltid de var så fine. Det var derfor jeg kjøpte dem dem for et par år siden når jeg så dem i matvarebutikken. Når vi hadde koloni nede i Skåne pleide vi alltid å plante pyntekorg i en rekke og gulrøtter i den andre. På den måten ble gulrot-senga litt mer spenstig:) Jeg har et mykt hjerte for pyntekorg altså:)

    SvarSlett