søndag 9. oktober 2011

Eplepresse!

Nå i helgen tok vi opp fryste eple biter, mannen knuste dem til mos, vi puttet dem oppi eplepressa og vips- eplemust! Det var en blanding av ukjente epler denne gangen, og smaken ble ikke så eple-aktig. Kan minne litt om en pære-eple mix kanskje? Godt uansett! Slik ser pressen vår ut.


Vi gjorde det hele ute, men det ble faktisk ikke noe særlig søl. Under er et bilde som viser hele pressa.


Nå skulle jeg jo gjerne ha hatt et bilde å vise av hvordan eplemusten ble seende ut i flasker, men det glemte jeg å ta bilde av. Tror dette får bli en føljetong, vi skal presse mer epler neste helg, så jeg får passe på da:)  Ønsker alle en god uke!

2 kommentarer:

  1. Hjemmelaget eplesaft er jo fantastisk :)

    Jeg har skrevet en lang artikkel om dette og forsøker å skape bevissthet både om at man kan levere eplene til presse, og presse hjemme. Det er derfor interessant om du kan fortelle hvor din presse er fra, i tilfelle du har en kilde jeg ikke kjenner til, og uansett for å sanke erfaring. Hvor mange kg epler kan du presse om gangen? (eventuelt hvor mye saft blir det av en runde med pressing)

    SvarSlett
  2. Denne pressen er fra http://www.fruktpress.se/ og vi er veldig fornøyde. Vi kjøpte den når vi bodde i Sverige, så jeg vet ikke om de leverer til Norge, eller hvordan det fungerer med toll. Vår presse tar 20 liter, men vi har faktisk aldri fyllt den helt opp. Derfor vet jeg desverre heller ikke hvor mye jus det blir av 20 liter eplemos. Men siden vi kjører ny omgang til helgen så kan jeg finne det ut:)

    SvarSlett