tirsdag 11. oktober 2011

Fra min tur over grensa


Jeg jobber i Sverige og forrige uke var jeg i Lund! En nydelig by. Steder å besøke for hage entusiaster er: Botaniska trädgården -  helt nydelig, og fra ca mai til september er det en cafe der. Stadsparken i Lund er også skikkelig fin, men ekstra fin om våren og forsommeren når det er masse tulipaner. I perioden mai-august er også alle koloniområdene åpne om dagen- der er det virkelig mye å kikke på! Anbefales på det sterkeste!

Når jeg var der nede nå passet jeg på å gå til Trädgårdsaffären i Lilla Fiskaregatan, det er en butikk hvor de har masse forskjellig; en del frø/løker/knoller som er sjeldne og mange vanlige i tillegg til diverse blomster og utstyr. Jeg kjøpte endel løk-knoller til nye hagen. Det eneste man må passe på er å ikke bryte reglene for inførsel til Norge. Sitat:
Reisende kan ta med seg følgende frukt, bær, planter og plantedeler til privat bruk, uten at det kreves et plantesunnhetssertifikat:
 • inntil 10 kg frukt, bær og grønnsaker, men ikke poteter
 • inntil 25 stk. avskårne blomster
 • inntil 3 kg blomsterløk og blomsterknoller
 • inntil 5 stk potteplanter (stueplanter) fra europeiske land.
 • inntil 50 porsjonspakninger med frø
Dette har jeg kopiert fra: http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=1318213 kommentarer:

 1. Så mye fin løk , da blir noe å glede seg til våren .
  Jeg har satt noen nye tulipanløk og noe annet småtteri og gleder meg som et barn til å se om de blomstrer,,som på bilde,,

  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Tulipaner må jeg absolutt få ned i jorda til neste år! Jeg er ikke så erfaren med løker, men håper jo at det blir litt likt bildet:) Når jeg skulle kjøpe løker så tenkte jeg først at jeg skulle matche alle farger osv, men det var jo så mye fint- så da ble det en mix av alle farger i steden:)
  Ha en riktig fin dag !!
  Maria:)

  SvarSlett