onsdag 3. desember 2014

Hjemmelaget julegave?

Her kommet et innlegg som er veldig forsinket! I starten på november laget vi nemlig eplemos her i heimen, og det er noe jeg virkelig anbefaler. 

Vi har fire unge epletrær som gir epler selv om det ikke blir så innmari mange. Vi har to av typen Rød Ingrid Marie, også kalt Karin Schneider og disse eplene modnes i oktober. Fargen på denne sorten er helt fantastisk. I år har de vært så mørke at de nesten er sorte.Vel, med blitz blir de ganske lyse på bilde :) 




De er nydelige å spise rå, men vi laget også litt eplemos. Oppskriften er enkel; vask eplene, del dem i ca 4 store biter (vi tar ikke med kjernehus), oppi gryta med litt vann- kok opp. Når eplene har blitt myke så moser vi de med stav-mixer. Siden vi lar skallet være på blir fargen helt herlig. Til slutt tilsetter vi søtningsmiddel, men det er ikke mye som trengs. Kjempegodt! 



Vi fryser mosen, men den blir så fort spist opp at  vi egentlig ikke behøver det. 


Fortsatt god uke!

7 kommentarer:

  1. Helt enig! Eplemos er en flott måte å ta vare på og nyte epler. Passer til så mye! Har allerede spist opp all høstens mos......

    SvarSlett
    Svar
    1. Og angående overvintring av kjempeverbena så står den i lett fuktig jord i frostfri kjeller (i kjellervinduet).

      Slett
    2. Kjekt å vite! De er en av mine favoritter i bedet men en smule for mye "high maintenance" for meg :)

      Slett
  2. Moro med egne epler! Eplemos er så godt!

    SvarSlett
  3. Mmmm, til tilslørte bondepiker må eplemosen din være helt fantastisk :)

    SvarSlett
  4. Hei
    Finnes ikke noe bedre enn hjemmelaget eplemos, og da særlig på ferskt brød.

    Klem Vivi

    SvarSlett
  5. Herlig!
    Ingrid marie-epler har vi også...de aller beste syns jeg:)
    Ikke så mange iår,men alltid noen på lager til jul:)
    Ønsker deg en god jul:))

    SvarSlett