mandag 29. april 2013

La humla suse.Ser at Anne på moseplassen har dradd i gang en blogger utfordring som jeg støtter av hele mitt hjerte og henger meg selvsagt på. Humlene har det ikke så bra for tiden, ikke biene heller, mest sannsynlig står det ille til av flere grunner men sprøyting/gift og minsket biologisk mangfold (dvs. blomster-mat)er nok hovedgrunnene. Jeg har derfor sådd noen og planlegger å så flere blomster som jeg tror humlene og biene liker. Oregano er både vakker, spirevillig og god, anisisop er jo helt super! Revebjellene står fine fra i fjor. I tillegg har jeg tenkt å ha en del sommerblomster; ringblomst, atlasblomma, californisk valmue, vanlig valmue, blomkarse, løvemunn og en masse masse annet! Snop for mitt øye, godt for humlene og biene. Selv om man «bare» har en liten balkong kan man jo ha oregano, peppermynte og gressløk der, og vips er man med på å støtte humlen J  Krydder til maten OG snill mot naturen i samme slengen. Det skal ikke så mye til!
For øvrig var det en flott helg i hagen! Mesteparten av lørdagen ble brukt på å fikse et bed som står litt nærme en fuglekasse. Vi må få sådd litt der slik at vi kan holde oss unna resten av tiden det er blåmeis i huset. I drivhuset ble det sådd litt og plantet om, men her gjenstår det mye. Jeg vagger omkring i hagen og forsøker å pusle litt her og der, men magen er i veien J Satser på å få bort en del av de døde buskene i hagen før 17 mai, og så skal jeg så de lette sommerblomstene som nevnt ovenfor.

Håper dere har hatt en super helg!

3 kommentarer:

 1. Hei :)
  Så fint innlegg til nytte for humlen! Supert at du tok utfordringen og sprer kunnskapen og ikke minst inspirasjon til hva man kan gjøre for å hjelpe :)

  Du hadde ikke lagt deg til i lenkesamlingen i utfordringen, så det har jeg gjort nå :)

  SvarSlett
 2. Så flott innlegg om humlen. Du legger godt til rette for at den trives hos deg skjønner jeg:) Kjekt at så mange har tatt humleutfordringen til Anne på strak arm. Viktig og nyttig! Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg forsøkte å legge meg til på listen Anne men fikk det ikke til, så supert at du gjorde det! Fin humleutfordring! Nå er det bare å vente på vår og sommer! Og masse innsekter som kan være med på pollinering- vil gjerne ha frukt og bær i hagen også :) ha en fin dag begge to!

  SvarSlett