mandag 15. oktober 2012

Klematis fra frø

I år forsøkte jeg å så klematis! Det resulterte i en enslig plante som jeg lot klatre oppover gjerdet mot veien. Tiden gikk og lite fremgang kunne ses. Vel, planten slingret seg oppover med en enslig lang ranke, men ingen blomster var i sikte. Så jeg glemte den for å være helt ærlig. Helt til jeg plutselig så at den nå har fått søte små blomster!

Klematisen heter Korean Beauty, og jeg synes den er veldig søt - håper virkelig den overlever vinteren!

Ha en riktig god uke, og stikk gjerne innom hageblogger.no hvor jeg har skrevet litt om hva man kan lage av epler! Tror teksten blir lagt ut nå på ettermiddagen!
10 kommentarer:

 1. Så nydelig den var da! Det er jo spesielt artig å få til sånne planter fra frø. Hadde du egne frø fra før eller har du kjøpt frøene? Den kunne jeg nemlig tenke meg selv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte frø fra Odla.nu, men vet ikke om de leverer til Norge. Tror jeg er tom for frø selv, men kan se om jeg får noen frø av blomstene mine om ikke frosten kommer å ødelegger:)

   Slett
  2. Nei, det vet jeg ikke jeg heller. Får du noen frø før frosten tar de så si i fra! :-)

   Slett
  3. Denne har jeg også i hagen, og den har klart seg ute i 2 år i en stor krukke. Men jeg tror ikke den rekker å sette modne frø. Vakker er den :)

   Slett
 2. Så utrolig gøy med en helt egen Clematis, og så søte blomster!

  Jeg har prøvd å så clematis, men aldri lykkes! Ønsker deg en fin kveld! klem

  SvarSlett
 3. Den var skikkelig søt med sine lyse gulgrønne klokker! Og imponerende at den blomstrer allerede samme året du sår den! Jeg sådde alpeklematis `Pamela Jackman` for noen år siden, og den blomstret først i år! Men i år tok den skikkelig av :)

  SvarSlett
 4. Den var kjempfin. Har tatt stikling av klematis og fått flere planter, men ikke sådd frø. Så på en engelsk side at den var hardy, men hva det innebærer her hos oss er ikke helt lett å si.

  Mvh
  Brita

  SvarSlett
 5. Den var uberlekker :) Har forsøkt denne selv, men lykkes ikke. Det ser ut som jeg må gjøre et nytt forsøk.

  SvarSlett
 6. Typisk sånt prosjekt som jeg ikke har t ålmodighet til... Men nydelige blomster, du er flink :-)

  SvarSlett
 7. Den var kjempefin!!! Har også prøvd å så klematis, men fikk ikke til.
  Håper den overlever vinteren hos deg. Da kommer den enda frodigere til neste år :)
  God helg! Klem

  SvarSlett