mandag 5. januar 2015

Topp 5 : Frø (blomst & grønt)
La oss si at en litt sliten småbarnsmamma gleder seg vanvittig til våren og ny sådd. La oss si hu har litt selvinnsikt og realistisk sans. Da har vi kommet dit hen hvor jeg spør: Hvilke 5 blomsterfrø og hvilke 5 grønnsaksfrø skal jeg så i år?? Jeg må da klare 5!? Blomstene og grønnsakene må være lette å så og gi max uttelling......Hm.... Hvilke skal komme på den lista? Her tar jeg gjerne imot hjelp! Foreløpig har jeg følgende lister: 

Blomster
Cosmos

Grønnsaker/urter/spiselig
Grønnkål 


Listene er korte, men det er ikke fordi jeg ikke har nok å sette på :) Det er altfor mange favoritter som jeg vil ha med...Valgets kval! 


7 kommentarer:

 1. Bare fem??? Vanskelig å velge i alt det fine som finnes på frømarkedet. Enkel grønnsak er jo gulrot. Så frøene tidlig, tynn planteradene, sleng over en fiberduk, så er det bare å glemme plantene. Gulrot klarer seg relativt greit uten mye stell, bare man har duk over mot gulrotfluene og det regner nok, men det pleier ikke å være noe problem ;) Jeg bare mååå ha ringblomst og solsikker på sommeren også. Lykketil med sådden :)

  SvarSlett
 2. Oi, det er vanskelig med både pynt og mat på bare 5 sorter? Kan du kombinere, sånn at noe mat også får blomstre? :) Eneste jeg kommer på i farten er erteblomster eller bønner, det finnes jo flere som både blomstrer flott og som gir greit med avlin (om man har et heldig år). Kanskje kjekt å følge med på for barn også?

  SvarSlett
 3. Blodbeger, cosmos, dahlia, lobelia, og erteblomster er det jeg skal så i år. Av grønnsaker skal jeg dyrke purre, tomat og, poteter i bøtte.
  Sikkert noe du også kan få til :)

  SvarSlett
 4. Bare 5!? Det blir ikke lett å velge ! Jeg skal i allefall ha prydtobakk (fikk dilla i fjor - blomstret uavbrutt!), lobelia, cosmos (både noen gamle og nye) og løvemunn. Alle disse er enkle å så, og blir frodige. Skal prøve sommerlys i år. Den er jeg spent på! Jeg må ha tomater og sukkererter. Paprika er også bra. Blir spennende å se hva du velger :) Glemte forresten tagetes og ammi majus.

  SvarSlett
 5. Ja..ikke lett å bare velge fem...løvemunn,solsikke...salat,bondebønner...ja en må nesten velge de en liker selv:)

  SvarSlett
 6. Å her var den nå kommet masse gode forslag! Tusen takk! Fikk også impecta katalogen her på onsdag så nå spøker det veldig for å holde tallet nede i kun 5 blomster og 5 grønnsaker. Men jeg tror jeg må starte med det og heller ta alt annet jeg rekker å så som bonus :)

  SvarSlett
 7. Jeg vil anbefale mangold. Fin i bedet og kan brukes til mye.
  Blomster avhenger jo hva du trenger av nytt. Til et helt bed eller innimellom annet?
  Staude som kommer igjen og som blomstrer hele sommeren og som tåler litt tørke er Centranthus ruber. Lett å så. Fin sammenplanting er cosmos og silkebygg og purpursolhatt (kan sås men om man kjøper et par første året så får man store planter). Og så kan man fylle på med selvsådde. se gjerne innom bloggen min og skråbed for bilder av sammenplantingene.
  Høye aks av hirse er også lette å så og stilfulle.

  SvarSlett