torsdag 18. juli 2013

Trenger tips!

Sitter her med ei sovende tulle på to mnd+1 dag på magen og ipaden ved siden av meg. Det har bare blitt baby og barn den siste tiden, men nå har vi begynt sakte men sikkert å tenke litt hage igjen. Det jeg gjerne vil ha hjelp med er tips på fine busker, gjerne rosebusker eller andre blomstende busker, som vokser litt fort. Denne sommeren har vært utrolig fin, men her ute ved kysten må vi ha litt le for vinden. Solide vegger fungerer ikke i vår lille hage, det må bli en grønn vegg....alle tips er veldig velkomne!!

Ønsker en flott sommer :)5 kommentarer:

 1. Vi plantet granhekk høsten 2008. Nå er den mellom 1 - 1,5 m høy og ganske bred. Neste år starter formingen av en tett grønn vegg. Snakk med en skogeier så får du sikkert kjøpt noen planter som skal settes med 30 cm mellomrom.

  SvarSlett
 2. Hei! En rosehekk gir vakkert le mot vinden :-) Anbefaler sorter med rugosa-blod, som for eksempel Hansaland, Therese Bugnet, Louise Bugnet, Ritausma (masse pigger). Andre som blir store: Aĩcha, Frũhlingsgold, Nevada. Stanwell Perpetual er en tøffing som tåler saltsprut og blomstrer herlig hele sesongen. Vokser litt pinglete bortover til å begynne med, men reiser seg opp etter hvert.

  SvarSlett
 3. Hei og god sommer med den lille.
  Hurdalsrose er en klatrerose som vokser fort, det er en sone 7 så den er hardfør.
  Den blomstrer tidlig (Slutten av mai, juni) med masse mellomstore blomster.
  Ellers er jeg begeistret for kaprifolium.

  Se på liljene dine til neste år om det er røde biller(lilje biller) på de. De legger egg og får noen ufyselige larver som gnafser opp liljene i en fei.
  Ser du biller må du rett å slett avlive de med en gang.

  God sommerdag fra Marit.

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ei lita tulle :) Så koslig!! Skulle jeg hatt en slags hekk nå, hadde jeg valgt en rosehekk av enten Therese Bugnet eller eplerosa Rosa rubignosa 'Magnifica' - dufter søte epler av bladverket da det er fuktig i lufta. Begge disse er herdige til h7 og er friske og fine.
  Og ja, jeg vil gjerne prøve frø fra geraniumen din. Du er jo så snill da :) Kos deg videre med barn og familie :) Klem

  SvarSlett
 5. Gratulerer med minsten.Rosehekk må bli tingen i hagen din :)Kos deg med ungene og hagen.

  SvarSlett